Faceți căutări pe acest blog

joi, 13 mai 2010

Plantarti

                        
                                      
                 RozMarinul este o planta medicinala si tot o data si o planta culinara folosita de bucatari
                 profesionisti in mai marile restaorante de lux.In romania cultivarea si comercializarea acestei
                plante nu prea a mai avut succes asadar plantatile scazand considerabil de la 30 de mii  de hectare
              la 3 mi  .
          Uleiul de rosmarin.
                     O cantitate foarte mare de rozmarin (5000kg) poate produce aproximativ 50\60 ml de ulei ..
        Prin urmare uleiul pur de rozmarin este foarte scump.
  Italia este o cultivatoare foarte mare de rozmarin .
        Unii spunand ca nu este necesar uleiul pur de rozmarin decat in medicina iar pentru aromarea unor mancaruri poate fi folosit uleiul de masline aromatizat cu ulei de rozmarin o combinatie sanatoasa si accesibila
tuturor persoanelor.
          

Un comentariu:

Dragos spunea...

Astept parerile voastre ...