Faceți căutări pe acest blog
joi, 13 mai 2010
Plantarti
RozMarinul este o planta medicinala si tot o data si o planta culinara folosita de bucatari
profesionisti in mai marile restaorante de lux.In romania cultivarea si comercializarea acestei
plante nu prea a mai avut succes asadar plantatile scazand considerabil de la 30 de mii de hectare
la 3 mi .
Uleiul de rosmarin.
O cantitate foarte mare de rozmarin (5000kg) poate produce aproximativ 50\60 ml de ulei ..
Prin urmare uleiul pur de rozmarin este foarte scump.
Italia este o cultivatoare foarte mare de rozmarin .
Unii spunand ca nu este necesar uleiul pur de rozmarin decat in medicina iar pentru aromarea unor mancaruri poate fi folosit uleiul de masline aromatizat cu ulei de rozmarin o combinatie sanatoasa si accesibila
tuturor persoanelor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Astept parerile voastre ...
Trimiteți un comentariu